Dezerty

Veganský cheesecake s kokosem, čokoládou a mandlemi

Potřebujeme

Korpus

  • 1 ½ hrnku mandlí
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • ½ hrnku datlí, vypeckovaných
  • 2 lžíce kokosového oleje

Čokoládová vrstva

  • ¼ hrnku javorového sirupu
  • ½ hrnku raw kakaa
  • ¼ hrnku kokosového oleje

Kokosový krém

  • 2 hrnky kešu oříšků, namočených přes noc ve vodě
  • 1 hrnek kokosové smetany
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ¼ – ½ hrnku javorového sirupu
  • 4 lžíce kokosového oleje

Zdobení

  • 1/4 hrnku plátků mandlí
  • 1/4 hrnku strouhaného kokosu
  • kousky raw čokolády

almond-joy-cheese-cake-2

Postup

Krok 1

Zalijte dva hrnky kešu oříšků vodou a nechte přes noc nasáknout.

Krok 2

Formu o průměru 20 cm vyložte pečícím papírem.

Krok 3

Všechny ingredience na korpus vsypte do mixéru a mixujte najemno. Směsí vyložte dno formy. Dejte na chvíli do mrazáku, než uděláte čokoládu na další vrstvu.

Krok 4

Na čokoládovou vrstvu smíchejte javorový sirup, kakao a kokosový olej.

Krok 5

Na korpus nalijte čokoládovou polevu a dejte opět do mrazáku.

Krok 6

Všechny ingredience na krém vložte do mixéru a mixujte do hladké konzistence. Nalijte do formy a zahlaďte nerovnosti.

Krok 7

Vložte hotový cheesecake do mrazáku aspoň na tři hodiny. Přibližně 30 minut před podáváním jej vyjměte z mrazáku.

Krok 8

Na zdobení lehce orestujte mandlové plátky a kokos na suché pánvi. Nasypte na cheesecake, přidejte čokoládové kousky a servírujte.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button