Veganský cheesecake s kokosem, čokoládou a mandlemi
Potřebujeme
Korpus
- 1 ½ hrnku mandlí
- 1 hrnek strouhaného kokosu
- ½ hrnku datlí, vypeckovaných
- 2 lžíce kokosového oleje
Čokoládová vrstva
- ¼ hrnku javorového sirupu
- ½ hrnku raw kakaa
- ¼ hrnku kokosového oleje
Kokosový krém
- 2 hrnky kešu oříšků, namočených přes noc ve vodě
- 1 hrnek kokosové smetany
- 1 lžička vanilkového extraktu
- ¼ – ½ hrnku javorového sirupu
- 4 lžíce kokosového oleje
Zdobení
- 1/4 hrnku plátků mandlí
- 1/4 hrnku strouhaného kokosu
- kousky raw čokolády
Postup
Krok 1
Zalijte dva hrnky kešu oříšků vodou a nechte přes noc nasáknout.
Krok 2
Formu o průměru 20 cm vyložte pečícím papírem.
Krok 3
Všechny ingredience na korpus vsypte do mixéru a mixujte najemno. Směsí vyložte dno formy. Dejte na chvíli do mrazáku, než uděláte čokoládu na další vrstvu.
Krok 4
Na čokoládovou vrstvu smíchejte javorový sirup, kakao a kokosový olej.
Krok 5
Na korpus nalijte čokoládovou polevu a dejte opět do mrazáku.
Krok 6
Všechny ingredience na krém vložte do mixéru a mixujte do hladké konzistence. Nalijte do formy a zahlaďte nerovnosti.
Krok 7
Vložte hotový cheesecake do mrazáku aspoň na tři hodiny. Přibližně 30 minut před podáváním jej vyjměte z mrazáku.
Krok 8
Na zdobení lehce orestujte mandlové plátky a kokos na suché pánvi. Nasypte na cheesecake, přidejte čokoládové kousky a servírujte.