Rady a tipyRecepty
Kuchařské triky přímo od šéfkuchaře
Každý, kdo tráví nějaký ten čas v kuchyni navíc ví, že při troše cviku můžete i z malého talířku ingrediencí vykouzlit úžasné jídlo. Samozřejmě, že zběhlí kuchaři a kuchařky mají mnoho vylepšováků, díky kterým jsou jídla ještě chutnější a rychlejší – takové triky jsou hlavně pro začátečníky jako dar přímo z nebe… a my vám jich dnes pár dopřejeme! Představujeme vám tedy ty nejlepší kuchařské tipy, které se vám budou opravdu hodit!
- Toužíte po dokonale bíle barvě rýže? Zkuste ji při vaření dochutit lžící octa!
- Chcete do pokrmu přidat stroužek česneku, ale bojíte se jeho aromatu? Nemusíme, v kombinaci s hřebíčkem se jeho typická vůně o mnoho zjemní.
- Máme pro vás nápad na křehké a lahodné maso: zkuste si vyrobit speciální marinádu z černého piva a sójové omáčky a naložte do ní maso nejlépe přes noc – nazítří si skvěle pochutnáte!
- Při vaření jater ochucujte solí až při závěru vaření, jinak játra ztvrdnou a ztratí svou typickou chuť.
- Přidejte při vaření vývaru do polévky kostku ledu a získáte méně zakalenou barvu pokrmu.
- Mleté maso bude chutnat lépe, přidáte-li do něj kousek smažené cibulky a trochu nastrouhaných brambor.
- Citrónovou šťávou můžete částečně nahradit sůl, věděli jste to? Obzvláště masu dodá citrón nenahraditelnou chuť.
- Před vařením lilku jej osolte a vyperte ve studené vodě – zbavíte se tak hořkého ocásku.
- Jak oloupat mandle? Snadno… stačí je povařit ve vodě po dobu pěti minut a poté zprudka zchladit.
- Zakysaná smetana se vám bude míchat mnohem lépe přidáte-li do ní trochu vaječného bílku.
- Vysušili jste vaše maso až přespříliš? Nezoufejte – stačí jej nakrájet na kousky a přidat trochu rajčat, citrónové šťávy anebo octa!
- Místo strouhanky použijte rozemleté oříšky, je to o mnoho zdravější a přitom stejně chutné!
- Kousky jablek na vašem koláči nebudou klesat ke dnu, nanesete-li pod ně vrstvičku hladké mouky.
- Před odejmutím polévky z plotny přidejte trochu rajčatové šťávy pro lepší chuť!
- Vanilka je vynikající nejen do sladkých pokrmů, skvěle se budu vyjímat i v jakémkoliv zeleninovém salátu.