Rady a tipyRecepty

Kuchařské triky přímo od šéfkuchaře

Každý, kdo tráví nějaký ten čas v kuchyni navíc ví, že při troše cviku můžete i z malého talířku ingrediencí vykouzlit úžasné jídlo. Samozřejmě, že zběhlí kuchaři a kuchařky mají mnoho vylepšováků, díky kterým jsou jídla ještě chutnější a rychlejší – takové triky jsou hlavně pro začátečníky jako dar přímo z nebe… a my vám jich dnes pár dopřejeme! Představujeme vám tedy ty nejlepší kuchařské tipy, které se vám budou opravdu hodit!

  1. Toužíte po dokonale bíle barvě rýže? Zkuste ji při vaření dochutit lžící octa!
  2. Chcete do pokrmu přidat stroužek česneku, ale bojíte se jeho aromatu? Nemusíme, v kombinaci s hřebíčkem se jeho typická vůně o mnoho zjemní.
  3. Máme pro vás nápad na křehké a lahodné maso: zkuste si vyrobit speciální marinádu z černého piva a sójové omáčky a naložte do ní maso nejlépe přes noc – nazítří si skvěle pochutnáte!
  4. Při vaření jater ochucujte solí až při závěru vaření, jinak játra ztvrdnou a ztratí svou typickou chuť.
  5. Přidejte při vaření vývaru do polévky kostku ledu a získáte méně zakalenou barvu pokrmu.
  6. Mleté maso bude chutnat lépe, přidáte-li do něj kousek smažené cibulky a trochu nastrouhaných brambor.
  7. Citrónovou šťávou můžete částečně nahradit sůl, věděli jste to? Obzvláště masu dodá citrón nenahraditelnou chuť.
  8. Před vařením lilku jej osolte a vyperte ve studené vodě – zbavíte se tak hořkého ocásku.
  9. Jak oloupat mandle? Snadno… stačí je povařit ve vodě po dobu pěti minut a poté zprudka zchladit.
  10. Zakysaná smetana se vám bude míchat mnohem lépe přidáte-li do ní trochu vaječného bílku.
  11. Vysušili jste vaše maso až přespříliš? Nezoufejte – stačí jej nakrájet na kousky a přidat trochu rajčat, citrónové šťávy anebo octa!
  12. Místo strouhanky použijte rozemleté oříšky, je to o mnoho zdravější a přitom stejně chutné!
  13. Kousky jablek na vašem koláči nebudou klesat ke dnu, nanesete-li pod ně vrstvičku hladké mouky.
  14. Před odejmutím polévky z plotny přidejte trochu rajčatové šťávy pro lepší chuť!
  15. Vanilka je vynikající nejen do sladkých pokrmů, skvěle se budu vyjímat i v jakémkoliv zeleninovém salátu.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button