Jogurtovo-ředkvičkové osvěžení
Zdá se, že počasí se nám již otepluje a s přicházejícím sluníčkem se samozřejmě zvyšují také teploty. Zatímco někteří slunné počasí vítají, jiní musí řešit každoroční problém s konzumací jídla ve vysokých teplotách. Právě z toho důvodu ale máme vydatné a osvěžující recepty a tato ředkvičková lahůdka je právě jedním z nich. Zkuste ji!
Na jednu porci budeme potřebovat:
- 150ml jogurtu
- 6 ředkviček
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř
- zelené bylinky podle chuti (pažitka, tymián, oregáno, kopr atd.)
A jak na to?
V misce smícháme jogurt, nakrájené ředkvičky a nasekané bylinky. Dochutíme solí, pepřem a rozetřeným česnekem, znovu promícháme a navrch ještě dozdobíme nakrájenou pažitkou a zbylými ředkvičkami. Pokrm jíme samotný anebo s celozrným pečivem. Ředkvičky můžeme nahradit samozřejmě také něčím jiným – například nakrájenými rajčaty. Místo pažitky můžeme také použít kopr anebo smíchat jogurt s hlávkovým salátem a vařenými vejci.