Recepty

Křupavé chřestové výhonky s parmezánem a citronovým dipem

Ingredience

  • čerstvý chřest, očištěný a bez dřevnatých konců
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1/2 hrnek strouhaného parmezánu
  • 2 vejce
  • šťáva z jednoho citrónu
  • 1/2 hrnku majonézy

6a00d8358081ff69e201bb0815d620970d-800wi

Postup

  1. Nasypte kukuřičný škrob na chřest a důkladně promíchejte.
  2. V nízkém talíři rozmíchejte vejce. Ve větší míse smíchejte strouhanku a parmezán. Postupně namáčejte kousky chřestu nejdřív do vejce a pak do sypké směsi.
  3. Plech vyložte pečícím papírem a potřete olivovým olejem. Na plech rozložte chřest.
  4. Předehřejte troubu na 200 °C a pečte 20 až 25 minut. Po prvních 8 až 10 minutách otočte na druhou stranu. Poté dopečte.
  5. Smíchejte majonézu s citronovou šťávou. Osolte a opepřete dle chuti.

6a00d8358081ff69e201bb0815d643970d-800wi

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button