Recepty

Lasagnové rolky se špenátem, parmezánem a mozzarellou

  • Čas přípravy: 25 minut
  • Čas vaření: 40 minut
  • Celkový čas: 1 hodina a 5 minut

Ingredience

  • 18 lasagnových nudlí (těstovin)
  • 2 a 1/2 hrnku smetany
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 1 lžička česnekové soli (není nutné)
  • 1 polévková lžíce mouky
  • 1 hrnek strouhaného parmezánu
  • 3 hrnky uvařených kousků kuřete (můžete využít maso z vývaru nebo ho nahradit slaninou)
  • 2 hrnky jemně nasekaného špenátu (můžete použít čerstvý nebo rozmražený)
  • 2 hrnek nakrájené mozzarelly
  • nasekaná petrželová nať (na ozdobu)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Podle návodu uvařte lasagnové nudle. Opláchněte studenou vodou a dejte stranou.
  2. V míse smíchejte smetanu, sůl, pepř, česnekovou sůl, mouku a 1/2 hrnku parmezánu.
  3. V jiné míse smíchejte maso, špenát, 1 hrnek mozzarelly, zbývající 1/2 hrnku parmezánu a 1 hrnek smetanové směsi.
  4. Přichystejte si pečicí plech (23 x 30 cm) a jeho dno vytřete tukem. Na každou těstovinu rozetřete 2 – 3 lžíce špenátovo masové směsi. Pevně srolujte a položte do vymazaného plechu. Až budou vedle sebe všechny rolky, všechny je polijte smetanovou směsí.
  5. Posypejte zbývající mozzarellou a dejte do předehřáté trouby. Pečte zakryté 25 – 30 minut. Poté odkryjte a pečte dalších 10 minut, dokud sýr a smetana nezačnou tvořit bublinky. Vyndejte z trouby a posypte nasekanou petrželkou.
  6. Před podáváním polijte jednotlivé rolky smetanovou omáčkou, která stekla na dno plechu.

Tip: Pokud nemáte rádi špenát, můžete ho nahradit brokolicí.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button