Recepty

Recept na výbornou domácí nutellu

Na velké množství lidí je kupovaná nutella příliš sladká a jiné značky „oříškových pomazánek“ jim moc nechutnají, takže jak to vyřešit? Vyrobte si domácí, upravte si klidně množství cukru nebo do ní přidejte trošku rozpuštěné čokolády. Jak si budete přát. A příště, až budete prohlížet naše stránky, budete olizovat lžíci od vaší výborné domácí nutelly.

Potřebujeme:

  • Hrnek lískových oříšků
  • 300g posekané mléčné čokolády
  • 2 lžíce oleje bez chuti
  • 3 lžíce cukru
  • 1 lžíce kakaa
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu (nebo použijte vanilkový cukr a uberte na obyčejném cukru)
  • Asi půl lžičky soli

Postup:

  1. V troubě předehřáté na 170 °C opékejte oříšky asi 12 minut nebo dokud lehce nezhnědnou. Když trochu zchladnout, zabalte je to utěrky a drhněte je proti lince, abyste odstranili co nejvíce slupek. Nechte vychladnout.
  2. Rozehřejte čokoládu. (Nejlépe ve vodní lázni, ale můžete použít i mikrovlnku, nebo ji rozehřát přímo v kastrůlku.)
  3. V mixéru rozemelte oříšky, dokud nevytvoří pastu. Přidejte zbylé ingredience kromě čokolády a znovu rozmixujte. Nakonec přidejte čokoládu a ještě jednou promixujte.

Směs by měla být tekutější, nebojte, po zchladnutí ztuhne. Nutellu uchovávejte v uzavíratelné sklenici/krabičce, stačí při pokojové teplotě. Vydrží až dva týdny. Pokud dřív záhadně nezmizí a nezbude jen prázdná nádoba.

homemade-nutella-dl

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button