Rady a tipy

Toto je 10 nejlepších vychytávek do kuchyně, o kterých budete chtít vědět i vy! Pokračování

# 5 Vyčistit kuchyňské kachličky nebo dlaždice na zemi od pevně ulpívajících špíny, masti či skvrn od jídla pomůže borax. Připravte si roztok. V 4 litrech teplé vody rozpusťte 4 polévkové lžíce boraxu, 100 ml octa a 100 ml kapalného amoniaku. Navlhčete hadr a vydrhněte špinavý povrch. Dlaždice v momentě zazáří jako po přejetí kouzelnou hůlkou.

# 6 Kuchyňskou linku od nánosů oleje nastříkaného při smažení očistíte jednoduše s pomocí směsi rostlinného oleje a jedlé sody. Obě složky by měly být smíchány ve stejném poměru. Houbou namočenou ve směsi povrch přetřete, nechte působit 30 minut a poté setřete hadříkem namočeným ve vodě s prostředkem na nádobí.

# 7 Mixér vyčistíte ihned po použití a to tak, že do misek nalijete obyčejnou vodu a pár kapek prostředku na nádobí. Misky dejte zpět do robota a spusťte jej. Takovým způsobem vyčistíte každé zákoutí, do kterého byste houbou ani nijak jinak nedosáhli.

# 8 Kávomlýnek mnoho lidí požívá i na mletí celých koření. Éterické oleje v mlýnku se pospojují a tak se jednou stane, že nevíte, zda pijete kávu nebo kořeněnou hořkou vodu. Pokud se to někdy podařilo i vám, nezoufejte. Na neutralizaci pachů je ideální hrst suché rýže. Nasypte ji do mlýnku a rozemele. Absorbuje všechno, co tam nemá být a vy můžete opět vesele mlít.

# 9 Pokud vám zapáchá odpadkový koš, připravte si směs vody, ledu a octa ve stejném poměru. Nalijte ho do nádoby a když se led rozpustí, opláchněte vše teplou vodu. Po zápachu nezůstane ani stopa.

# 10 Porcelánové nádobí je sice krásný a elegantní, ale když se o něj příkladně nestaráme a přitom ho pravidelně používáme, umí být i pěkně zašlý. Smíchejte ocet a sůl ve stejném poměru a potřete směsí zašlý porcelán. Nejlepší je, pokud do směsi ponoříte porcelán celý. Po 30 minutách ho opláchněte.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button