Rady a tipy

Toto je 10 nejlepších vychytávek do kuchyně, o kterých budete chtít vědět i vy! Pokračování

# 5 Vyčistit kuchyňské kachličky nebo dlaždice na zemi od pevně ulpívajících špíny, masti či skvrn od jídla pomůže borax. Připravte si roztok. V 4 litrech teplé vody rozpusťte 4 polévkové lžíce boraxu, 100 ml octa a 100 ml kapalného amoniaku. Navlhčete hadr a vydrhněte špinavý povrch. Dlaždice v momentě zazáří jako po přejetí kouzelnou hůlkou.

# 6 Kuchyňskou linku od nánosů oleje nastříkaného při smažení očistíte jednoduše s pomocí směsi rostlinného oleje a jedlé sody. Obě složky by měly být smíchány ve stejném poměru. Houbou namočenou ve směsi povrch přetřete, nechte působit 30 minut a poté setřete hadříkem namočeným ve vodě s prostředkem na nádobí.

# 7 Mixér vyčistíte ihned po použití a to tak, že do misek nalijete obyčejnou vodu a pár kapek prostředku na nádobí. Misky dejte zpět do robota a spusťte jej. Takovým způsobem vyčistíte každé zákoutí, do kterého byste houbou ani nijak jinak nedosáhli.

# 8 Kávomlýnek mnoho lidí požívá i na mletí celých koření. Éterické oleje v mlýnku se pospojují a tak se jednou stane, že nevíte, zda pijete kávu nebo kořeněnou hořkou vodu. Pokud se to někdy podařilo i vám, nezoufejte. Na neutralizaci pachů je ideální hrst suché rýže. Nasypte ji do mlýnku a rozemele. Absorbuje všechno, co tam nemá být a vy můžete opět vesele mlít.

# 9 Pokud vám zapáchá odpadkový koš, připravte si směs vody, ledu a octa ve stejném poměru. Nalijte ho do nádoby a když se led rozpustí, opláchněte vše teplou vodu. Po zápachu nezůstane ani stopa.

# 10 Porcelánové nádobí je sice krásný a elegantní, ale když se o něj příkladně nestaráme a přitom ho pravidelně používáme, umí být i pěkně zašlý. Smíchejte ocet a sůl ve stejném poměru a potřete směsí zašlý porcelán. Nejlepší je, pokud do směsi ponoříte porcelán celý. Po 30 minutách ho opláchněte.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button