Ingredience
- 1/2 kg mletého masa (krůtí nebo hovězí)
- 1 vejce
- 1/4 hrnku strouhanky
- 1 lžíce omáčky Worcestr
- 1 stroužek třeného česneku
- 1 lžička sušené bazalky
- 3/4 lžičky sušeného oregana
- špetka soli
- špetka mletého pepře
- 110 g sýra mozzarella, nakrájený na kostky
- nastrouhaný sýr mozzarella nebo jiný (např. Gouda) pro posypání hotových kuliček
- 3 hrnky omáčky Marinara (můžete nahradit jakoukoliv rajčatovou omáčkou)
- olej na smažení
Je samozřejmě na vás, jaké použijete koření. Pokud máte, můžete použít čerstvé bylinky namísto sušených.
Postup
Krok 1
Ve velké míse smíchejte mleté maso, vejce, strouhanku, omáčku Worcestr, česnek, bazalku, oregano, sůl a pepř. Pro lepší promíchání doporučujeme prohnít rukama.
Krok 2
Pomocí lžíce si vždy oddělte část masové směsi, vložte kostku mozzarelly a uválejte maso kolem mozzarelly (jako obalované knedlíky). Vytvořte takto masové kuličky z celého množství masa.
Krok 3
Rozehřejte velkou pánev a rozpalte na ní olej. Dejte kuličky na pánev a osmažte je z každé strany vždy 2 minuty.
Krok 4
Zalijte kuličky omáčkou Marinara a ztlumte plamen.
Krok 5
Pánev zakryjte pokličkou a duste kuličky po dobu 10 minut.
Krok 6
Před podáváním posypejte kuličky strouhanou mozzarellou nebo jiným sýrem .