Recepty

Jak si udělat jednoduchou krémovou polévku (bez přidání smetany)?

Krémová polévka může být základem stravy mnoha lidí. Jde o polévku, která je bez smetany a tím pádem jde o dietní pokrm, který můžete do svého jídelníčku zařadit a to i na večeři. Talíř voňavé kouřící polévky je skvělé jídlo a to klidně i na večeři. Ovšem je nutno se mít na pozoru a to zejména kvůli vysokému obsahu tuku. To vám v tomto případě nehrozí, polévka je v dietním plánu. S naším receptem to zvládnete:

  1. Udělejte si zeleninový základ z cibule, šalotky, česneku a pórku. Ten dejte na olivový nebo řepkový olej a restujte, dokud nezměkne.
  2. Přidejte kuřecí nebo zeleninový vývar a k tomu dejte nakrájenou zeleninu (můžete vybrat z nespočtu možností, pastiňák, brambory, mrkev, brokolice, květák, fenykl, řepa a podobně)
  3. Vařte celé doměkka.
  4. Vezměte do ruky ruční mixér a vytvořte z polévky pyré. Dáváte-li přednost polévce, ve které budou kousky zeleniny, pak jich pár vytáhněte, nakrájejte na menší kousky a poté přidejte do pyré nebo mixujte jen z poloviny a druhou poté přidejte.
  5. Pokud potřebujete, přidejte do polévky trochu čerstvě nastrouhaného parmazánu, jogurtu, zakysanou smetanu, bylinky nebo krutony, je to zcela na vaší fantazii.

A nyní máte hotovo! Jednoduchou a velmi chutnou polévku, kterou si zamilujete a budete jí vařit pořád! Je perfektní pro rychlý oběd nebo chutnou večeři a nemá zbytečné kalorie navíc!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button