Recepty

Rychlý a chutný recept na italskou pizzu!

Ingredience na těsto:

  • 2,5 šálku mouky
  • 1 sklenice teplé vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce sušených kvasnic
  • 1 lžička soli

Zdobení:

  • 250g sekaných rajčat
  • 150g mozzarelly
  • 2 stroužky česneku
  • 1 trs bazalky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce oregana
  • černý pepř

A jak na to?

  1. Nejprve dáme mouku do mísy a přidáme k ní olej a koření. Do středu vložíme sušené droždí. Nyní opatrně přilíváme vodu do středu a za stálého hnětení tvoříme těsto. Hněteme asi 10 minut, dokud není těsto hladké a pružné.
  2. Hotové těsto přikryjeme utěrkou a necháme jej dvacet minut odpočívat na teplém místě.
  3. Zatímco těsto roste, připravíme si zeleninovou směs. Nasekáme česnek a smažíme ho na oleji a přidáme k němu rajčata a oregano.  Směsku povaříme asi po dobu patnácti minut.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a každý kus opatrně zpracováváme pomocí válečku. Na pomoučeném válu máme ve výsledku těsto asi 0.5cm tlusté.
  5. Natřeme obě těsta naší směsí a na ní pak klademe plátky mozzarelly a trochu oregana. Pizzy pečeme asi 10 minut, dokud se sýr nerozpustí.
  6. Nechte si chutnat!

 

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button