Recepty

Nadýchané lívance se štědrou porcí Nutelly uvnitř

Ingredience

  • 10 – 14 lžic nutelly
Suché ingredience
  • 1½ hrnku hladké mouky
  • 3 lžičky kypřícího prášku
  • 4 lžíce krupicového cukru
  • špetka soli
Mokré ingredience
  • 1 vajíčko
  • 1 hrnek + 2 lžíce mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu (volitelné)
Ostatní
  • máslo na smažení
  • jahody

Postup

Nutellová kolečka
  1. Vyložte plech pečícím papírem.
  2. Na plech dejte 2 lžíce nutelly a rozprostřete ji do pravidelného kruhu, přibližně 6 cm v průměru. Udělejte tolik koleček, kolik chcete mít palačinek.
  3. Dejte plech do mrazáku aspoň na hodinu.
  4. Jakmile budete chtít kolečka použít dále, vyndejte je z mrazáku a opatrně oddělte od papíru.
Lívance
  1. Umístěte suché ingredience do mísy a promíchejte.
  2. Udělejte doprostřed směsi malý důlek a přidejte do něj mokré ingredience. Zamíchejte jen potud, jakmile bude těsto hladké a bez hrudek.
  3. Rozpusťte půl lžičky másla a důkladně jím vymažte pánev pomocí papírového ubrousku.
  4. Vyndejte nutellová kolečka z mrazáku. Ideální je nejdřív vyndat 2, usmažit palačinky a pak znovu. Nutella rychle měkne.
  5. Na pánev nalijte 1/4 hrnku těsta a položte doprostřed nutellové kolečko. Poté přikryjte kolečko dalším těstem.
  6. Jakmile začnou být okraje lívance sušší a začnou se objevovat bublinky (tak za 2 minuty), otočte lívanec na druhou stranu. Smažte dozlatova.
  7. Servírujte s pokrájenými jahodami a třeba trochou smetany.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button