Rady a tipyZdraví

Jak si správně očistit ovoce a nejíst chemii?

Věděli jste, že jablka nebo hrušky, které koupíte v supermarketech jsou chemicky ošetřena minimálně osmkrát za sezonu? Chemické postřiky se aplikují na kořen stromu, listy, květy a především na plody. V poslední fázi je pak ovoce postříkáno speciálním druhem vosku, který zamezuje množení mikroorganismů, které způsobují hnilobu a plíseň.

Když jablko nebo hrušku normálně omyjete pod tekoucí vodou, odstraníte většinou jen nepatrné částečky prachu, které mohly na povrchu ulpět. Ovšem vosku se zbavíte až řádným umytím.

Už žádné chemické prostředky!

Stačí obyčejný ocet, v případě drobnějšího ovoce pak doplňte ještě mechanickým působením.

Samostatnou kapitolou jsou citrusy, jejichž strouhaná kůra se používá při pečení nebo do salátových zálivek. Pokud nechcete koláče a zeleninu kořenit zároveň i koktejlem chemikálií, odstraňte vosk z kůry důkladně. Ukážeme vám jak.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button