Rady a tipy

Potraviny, které byste neměli skladovat v lednici

Lednice je všeobecně úžasným vynálezem, umožňuje nám skladovat různé potraviny a to i na relativně dlouhou dobu a bez nevyžádaných účinků. To tedy platí o většině potravin, existují ale i takové, které byste naopak do lednice umisťovat neměli – jinak riskujete ztrátu nutriční hodnoty a dobré chuti. My jsme pro vás proto připravili pět produktů, které by se měly lednici vyhnout velkým obloukem. Doufáme, že pro vás bude náš článek užitečným.

Pečivo

Někteří lidé se domnívají, že udržovat pečivo v lednici je dobrým způsobem, jak prodloužit jeho čerstvost… je to ale špatně! V lednici pečivo ve skutečnosti vysychá o to více a stává se zatuchlým. Pokud tedy máte přebytek pečivo, zkuste ho raději zužitkovat do strouhanky.

Tropické ovoce

Pro tropické ovoce je lednice hotovým zabiják chuti a čerstvosti, plody se stávají vrásčitými a často jsou napadeny nejrůznějšími plísněmi. Lépe se jim daří zabaleným v papírových utěrkách na suchém a tmavém místě.

Káva

Káva v lednici snadno nasává pachy ostatních jídel – to tedy není pro váš požitek to nejlepší. Káva by se měla usnadňovat hlavně v suchém prostředí, zkuste jí najít trochu místa ve špajzce…

Olivový olej

Olivový olej je citlivou záležitostí, stejně jako ostatní jmenované potraviny si ale žádá spíše suchu, než-li chlad lednice. Doporučují se pro něj teploty od dvanácti do šestnácti stupňů Celsia.

Med

Lednice udělá z amorfního medu snadno krystalickou látku bez chuti a léčivých účinků, která nebude dobrá ani jako sladidlo. Med do lednice prostě nepatří za žádnou cenu! Ideálním je pro pevně uzavřená sklenice a tmavé prostředí.

 

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button