Fit květákové jednohubky s bylinkami, česnekem a mozzarellou
Ingredience
- 1 syrový květák
- 1/2 hrnku strouhané mozzarelly
- 1/2 hrnku strouhaného parmezánu
- 1 větší vejce
- 1/2 lžíce utřeného česneku
- 1/2 lžíce drcené/nasekané bazalky
- 1/2 lžíce drcené/nasekané petrželky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 3/4 hrnku strouhané mozzarelly na posypání
Postup
Předehřejte troubu na 215°C a vyložte pečící plech papírem na pečení.
Květák natrhejte na kousky a mixujte, dokud strukturou nepřipomíná rýži.
Ve větší míse smíchejte rozmixovaný květák, 1/2 hrnku mozzarelly, 1/2 hrnku parmezánu, 1 vejce, 1/2 lžičky česneku, 1/2 lžíce bazalky, 1/2 lžíce petrželky, lžičku soli a půl lžičky pepře.
Směs rovnoměrně rozprostřete na papír. Vrstva by měla být vysoká cca 1 centimetr.
Pečte v předehřáté troubě 10 až 12 minut. Poté vyndejte plech z trouby a vše posypte 3/4 hrnku mozzarelly.
Vraťte do trouby a pečte, dokud nezačne hnědnout. Poté plech vyndejte.
Nechte 10 minut chladnout a poté nakrájejte na obdélníčky.
Pro ozdobu můžete posypat sýrem a čerstvými bylinkami.
Dobrou chuť!
Komplet bez mouky. Na povrchu vykřupané a uvnitř vlhké jednohubky s jemným květákem, bylinkami a dvěma druhy skvělých sýrů.