Recepty

Jak na domácí krtkův dort

Ingredience

  • 160 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g polohrubé bílé mouky
  • špetka soli
  • 80 g třtinového cukru
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 25 g holandského kakaa
  • 230 ml ovesného mléka (pokud nepotřebujete mít dort čistě veganský, použijte běžné mléko)
  • 60 ml slunečnicového oleje
  • 2 banány
  • 400 ml kokosového mléka
  • 30 g agávového sirupu
  • 2 sáčky škrobového ztužovače šlehačky
  • 100 g hořké čokolády (která neobsahuje mléko)

Postup

11017051_888572337860643_8569759614052285958_n

  1. Smícháme mouky, sůl, cukr, jedlou sodu, kypřící prášek a kakao.
  2. Přidejte ovesné mléko a olej a důkladně promíchejte.
  3. Vymažte menší dortovou formu (o průměru cca 20 cm) a těsto do ní vlijte. Formu dejte do předehřáté trouby a pečte 30 minut při 180°C.
  4. Nechte vychladnout a vydlabte v korpusu mělkou misku. Vydlabané rozdrobené těsto schovejte do misky.
  5. 2 banány podélně rozkrojte a vložte do korpusové vydlabané části.
  6. Ušlehejte kokosové mléko spolu s agávovým sirupem a škrobovým ztužovačem šlehačky.
  7. Nastrouhejte nebo nakrájejte hořkou čokoládu a vmíchejte ji do ušlehaného krému. Ten pak navrstvěte na banány.
  8. Rozdrobené vydlabané těsto, které jste si dali bokem do misky, nasypte navrch a přimáčkněte. Dejte chladit a poté podávejte.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button