Rady a tipyRecepty

Připravte si domácí salsu

Salsa je nejen chutná, ale je i přínosem pro náš organismus, neboť urychluje metabolismus. Používá se nejčastěji k namáčení tortilly (druh tenkého chleba či placky) případně pro dochucení pokrmů.  Salsa, kterou koupíme v obchodě, může obsahovat sodík a konzervační látky, které nemusí být vhodné pro naše zdraví. Co kdybychom si ji připravili doma? Není na tom nic těžkého.

Suroviny:

  • 3 velká rajčata
  • 1-2 jalapeňos
  • 1 stroužek česneku
  • 1/4 šálku cibule
  • 1 lžička soli

Jalapeňos – chilli papričky, jejíchž domovinou je Mexiko. Jsou známé díky své pálivosti.

 Postup:

Pokud chcete salsu hladou, suroviny rozmixujte v mixéru, chcete – li, aby obsahovala kousky, suroviny nadrťte.

Salsu můžete dochutit o různé ingredienec:

  • 1/8 šálku čerstvých lístků koriandru
  • 1/4 lžičky mletého kmínu pro ořechovou příchuť
  • šťávu z poloviny limetky pro citrusovo chuť

Koriandr se hodí na grilované ryby, do salátů, majonéz, tvarohových pomazánek či smetanových základů.

Limetka je méně kyselá, ale více aromatická, než citron.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button