Recepty

Dietní gratinovaný (zapečený) špenát s parmezánem

Ingredience

  • 3 lžíce másla
  • 1 hrnek jemně nakrájené cibule
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1/4 lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
  • 3 hrnky nízkotučného mléka
  • 1,3 kg jemně nakrájeného mraženého špenátu
  • 3/4 hrnku strouhaného parmezánu
  • 1 lžíce soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 hrnku strouhaného sýra (ideálná je sýr Gruyere)

Postup

Krok 1

Předehřejte troubu na 210 °C. Ve větším hrnci rozpusťte máslo, přidejte cibuli a restujte okolo 10 až 12 minut.

spinach-gratin-rouxe

Krok 2

Přidejte mouku a muškátový oříšek, restujte další 2 minuty. Poté přidejte mléko a vařte do zhoustnutí okolo 5 až 7 minut. Z rozmrzlého špenátu vymačkejte vodu a přidejte jej do hrnce. Nasypte polovinu hrnku parmezánu a promíchejte. Okořeňte solí a pepřem.

make-over-spinach-gratin

Krok 3

Přendejte špenátovou směs do keramické zapékací mísy a na vrh nasypte zbytek parmezánu a Gruyere sýr.

skinny-spinach-gratin2

Krok 4

Pečte 20 minut, dokud se nerozteče sýr na povrchu. Podávejte horké.

makeover-spinach-gratin

 

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button