Recepty
Dekadentní a nepečené čokoládové lasagne
Ingredience
- 36 čokoládových sušenek
- 6 lžic rozpuštěného másla
- 225 g změklého smetanového sýra (např. žervé)
- 1/4 hrnku cukru
- 2 lžíce mléka
- 340 g ušlehané šlehačky
- 50 – 100 g uvařeného čokoládového pudinku
- 3 a 1/4 hrnku studeného mléka
- 1 a 1/2 hrnku nastrouhané čokolády
Postup
- Rozmixujte sušenky na drobky. Nachystejte si zapékací mísu nebo plech o rozměrech asi 23 x 33 cm a vymažte ji máslem. Na dno stlačte sušenkovou drť.
- Mísu dejte na chvíli do lednice.
- Mezitím v mixeru promíchejte smetanový sýr, aby byl nadýchaný. Přidejte 2 lžíce mléka a cukr.
- Vmíchejte 1 a 1/4 hrnku ušlehané šlehačky. Směs dozetřete na sušenkový korpus.
- Podle návodu uvařte pudink. Nechte vychladnout a rozetřete ho na smetanovou směs.
- Dejte zchladit do lednice na 5 minut.
- Jako poslední vrstvu rozetřete zbytek šlehačky a posypejte ji strouhanou čokoládou nebo čokoládovou čočkou.
- Dejte na několik hodin nebo přes noc ztuhnout do ledničky.