Navíc, když si pohlídáte, aby ovesná mouka a instantní pudink byly bezlepkové, vznikne vám výborný bezlepkový dezert, který potěší zvlášť ty, kteří trpí celiaklií.
Potřebujeme
Těsto
- 50 g instantního vanilkového pudinku
- 100 g ovesné mouky
- 50 g kokosové mouky
- 100 g agávový sirup
- 35 g kakaového másla, rozpuštěného
- 15 g kokosového oleje
- voda
Krém
- 400 ml kokosového mléka
- 200 g hořké čokolády
- 1 lžíce holandského kakaa
- 50 g třtinového cukru
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- ½ lžičky kardamomu
- ½ lžička mleté skořice
- 1 lžička agar – agaru
Zdobení
- goji
Postup
Krok 1
V míse smíchejte všechny ingredience na těsto a hněťte, dokud nebude těsto pružné a elastické. Vložte je do koláčové formy a rozprostřete jej rovnoměrně po celé ploše.
Krok 2
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 15 minut.
Krok 3
Na krém vložte všechny suroviny do rendlíku a nechte je přibližně 5 až 10 minut bublat za stálého míchání. Jakmile máte upečenou krustu, vyndejte ji z trouby a nalijte na ni krém
Krok 4
Nechte koláč zchladnout na pokojovou teplotu a posypte vršek goji. Vložte do lednice a nechte dvě hodiny, ideálně přes noc odpočívat.