Recepty

Snídaně, která vás nakopne: frittata se zeleninou

Náš ranní shon a stres je příčinou toho, že většina z nás si myslí, že může o dobré a klidné snídani pouze snít. Vaření a smažení přeci trvá příliš dlouho, že? Není pochyb o tom, že většina z nás dá přednost hodince spánku navíc. Nicméně existují snídaňové recepty, které vám skutečně nezaberou více než čtvrt hodiny a ještě vás pořádně nakopnou do nového dne. Naše frittata je jedním z nich: co takhle si ji dopřát třeba pro dnešní ráno?

Budeme potřebovat:

  • 6 vajec
  • tři papriky
  • 1 cibuli
  • 200g brokolice
  • 1/4 citrónu
  • 50ml olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 50g másla
  • sůl, pepř a koření podle chuti

A jak na to?

  1. Nejprve rozšleháme vejce spolu se solí, pepřem a námi zvoleným kořením.
  2. Rozdělíme brokolici do kvítků, nakrájíme papriky na malé proužky a cibuli nakrájíme na půlměsíčky.
  3. Nasekáme česnek a promícháme jej s citrónovou šťávou a olivovým olejem. Připravíme si pánev a na trošce oleje osmažíme cibuli s máslem dokud nezměkne. Přidáme brokolici a smažíme asi po dobu jedné minuty.
  4. Poté přidáme na pánev česnek a po 30 vteřinách vejce.
  5. Když vejce ztvrdnou, vyjmeme směs z pánve a nastavíme troubu na 180° C.
  6. Frittatu pečeme v pekáčku po dobu sedmi minut.
  7. Podáváme se zeleninou zatepla!

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button