Recepty
Jemná bramborová polévka se smetanou a kousky slaniny
Ingredience
- 6 uvařených středních brambor, nakrájených na kousky
- 8 plátků slaniny
- 1 nakrájená cibule
- 4 stroužky česneku, nadrcené
- ½ hrnku hladké mouky
- 2 hrnky smetany
- 3 hrnky kuřecího vývaru
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička sušeného oregána
- špetka soli a pepře
Zdobení
- čedar
- zelená cibulka
Postup
Krok 1
Nakrájejte slaninu na menší kousky a osmažte je dozlatova. Vysmažený tuk ze slaniny nevylévejte.
Krok 2
Ve velkém hrnci na tuku ze slaniny orestujte cibuli do sklovata, přidejte česnek a restujte další minutu.
Krok 3
Vmíchejte mouku a začněte přilévat vývar a poté i smetanu.
Krok 4
Přidejte bazalku, oregáno, pepř a sůl. Přidejte uvařené brambory a vařte dalších 10 minut, občas promíchejte.
Krok 5
Ozdobte čedarem, zelenou cibulkou a slaninou.