Recepty

Vynikající extra sladký koláč s nutellou

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 180 g moučkového cukru
  • 200 g másla
  • 1 vejce + žloutek
  • lžička kypřícího prášku
  • lžička vanilkového extraktu
  • sklenice nutelly (750 g)

Krok 1

Do mísy prosejte mouku, cukr a prášek do pečiva. Přidejte na malé kousky nakrájené máslo a lehce spojte. Poté přidejte vejce, žloutek a vanilkový extrakt. Hněťte, dokud vám nevznikne hladké těsto. Zabalte jej do potravinové folie a dejte do lednice aspoň na hodinu.

Krok 2

Položte těsto na lehce pomoučený povrch a vyválejte na přibližně půl cm tlustý kruh. Vyložte jím kulatou formu o průměru 28 cm včetně okrajů. Zbylé těsto vyválejte na 2 mm tlustý plát a nakrájejte z něj proužky.

Krok 3

Rozehřejte nutellu ve vodní lázni tak, aby byla tekutá a nalijte jí do připravené koláčové krusty. Vrstva Nutelly by měla být aspoň 1 cm silná. Položte na koláč proužky z těsta a dejte formu ještě na 15 minut do lednice.

Krok 4

Mezitím předehřejte troubu na 180 °C, vršek koláče přikryjte alobalem a pečte přibližně 25 minut.

Krok 5

Poté sundejte alobal z koláče a nechte dopéct dalších 10 minut.

Krok 6

Koláč nechte vychladnout, posypte vršek moučkovým cukrem a podávejte.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button