Recepty
Nejchutnější zákusek se zakysanou smetanou
Těsto
- 1 balíček prášku do pečiva
- 100 g cukru krupice
- 100 ml vody
- 200 ml oleje
- 2 lžíce kakaa
- 3 vejce
- 150g hladké mouky
Krém:
- cukr
- rum
- 2 kelímky zakysané smetany
- 2 kelímky pomazánkového másla 1 – 2 kelímky smetany ke šlehání
Na ozdobu nám postačí 2 balíčky hořké čokolády.
Jak budeme postupovat?
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva, olej, vodu a žloutky důkladně zamícháme do sebe. Z bílku ušleháme tuhý sníh, který lehce zapracujeme do základu těsta. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečený korpus necháme vychladit. Zakysanou smetanu s pomazánkovým máslem lehce zašleháme. Podle chuti přidáme cukr a rum. Jednu až dvě smetany ušleháme s vanilkovým cukrem a opatrně vmícháme do krému. Krém natřeme na vychladlý korpus a posypeme hustě strouhanou hořkou čokoládou. Zákusek ze zakysané smetany dáme do ledničky vychladit.