Krása a móda

“Vždy mě zajímala kosmická technologie, ale tentokrát jsem nalezla inspiraci u samotných vesmírných těles. Nemesis je podle teorií temná hvězda, která se jednou za 26 milionů let přiblíží k Zemi a způsobí na ní katastrofu. Ačkoliv její existence není prokázaná a celý koncept je pravděpodobně mylný. Představa temné hvězdy pohybující se v nekonečném prostoru čekající na jediný okamžik mě fascinovala,” říká o své kolekci designérka.

Kolekce?

Stříbrné koule jsou černěné rutheniem a šedočerné koule vytvořené 3D tiskem jako sluneční paprsek tu a tam protíná žluté zlato, surové stříbro, vsazené perly nebo opály. V prstenech obroučka prochází dutými stříbrnými černě patinovanými koulemi, do nichž jsou vsazené černomodré perly a opály. Velké tmavé koule náušnic a přívěsků jsou vytištěné z lehkého matného šedočerného filamentu. Díky tomu je výsledná váha náušnic i náhrdelníků příjemná na nošení.

Šperky Dany Bezděkové často vycházejí z čistých geometrických tvarů, oživených výrazným barevným detailem a pro autorku typickou mechanickou hravostí. Promyšlená konstrukce šperků s hybnými částmi umožňuje pohyb a variabilitu celého šperku nebo jeho detailů. Šperky reagují na pohyb těla nebo vybízejí nositele ke hře se svou výslednou podobou. Stejně jako vesmír je plný neustálého pohybu, vybízejí k pohybové hře i samotné šperky.

 

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button