Zdravé lanýže z čokolády a avokáda s nádherně krémovou texturou
K čemu tedy dojde, když tyto dvě super ingredience spojíme? Získáme lahodné lanýže plné čisté radosti, o kterou se můžete podělit i s přáteli. Avokádo po chuti ani nepoznáte a přitom získáte nádherně jemnou texturu, která nápadně připomíná šlehačku. A co víc? Jejich příprava je snadná jako facka. ?
- Čas přípravy: 30 minut
- Doba chladnutí: 1 hodina
- Celkový čas: 1 hodina a 30 minut
- Porcí: 18-20
- 1 lanýž má cca 100 kcal
Ingredience
- 1 střední zralé avokádo
- 280 g čokoládových kousků/ hořké čokolády nakrájené na menší kousky
- 2 lžíce neslazeného kakaa
Postup
Krok 1
Rozkrojte avokádo a vydlabejte jej. Přendejte do mísy a vidličkou rozmačkejte dužinu dohladka. Polovinu množství čokoládových kousků rozkrájejte na ještě menší kousky a dejte bokem.
Krok 2
Rozpusťte zbytek čokolády v mikrovlnce nebo nad parou.
Krok 3
Smíchejte avokádo s rozpuštěnou čokoládou dohladka. Přidejte na kousky nakrájenou čokoládu. Vložte mix do lednice na aspoň hodinu.
Krok 4
Zhruba jednu lžíci směsi naberte a vytvořte z ní dlaněmi kuličku a tu obalte v kakau. Takto pokračujte s dalšími.
Krok 5
Dejte ještě na chvíli do lednice a podávejte.