Rady a tipyRecepty

Vynikající domácí chipsy

Kdo by nemiloval ten pocit, když si sednete večer k televizi a otevřete si balíček brambůrků… Určitě znáte zdravější chroupání, ale brambůrky jsou prostě brambůrky.

Co budete potřebovat: 

  • brambory
  • sůl (podle příchuti brambůrek: slanina, sušená paprika)
  • olej

Jak na to?

  1. Oloupejte brambory a na struhadle z nich vytvořte tenké plátky.
  2. Plátky vložte na 15 minut do misky s vlažnou vodou.
  3. Brambory osušte pomocí utěrky a pak jen vložte do rozpáleného oleje.
  4. Pokud chcete mít brambůrky slaninové, vložte do rozpáleného oleje i pár plátků slaniny, u paprikových brambůrků vložte do oleje sušenou papriku.
  5. Plátky brambor smažte dozlatova, brambůrky vyjměte z oleje a nechte vychladit v misce, kde je ještě osolíte. Hotovo!

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button