Rady a tipyRecepty

Seznam potravin, které nemusíte nikdy vyhazovat – kokosový olej, káva a další

Žijeme v době, kdy se každoročně vyhodí tuny jídla, které jsou určené ke spotřebě. Existují potraviny, které vyhazovat nemusíte a při správném uskladnění vám vydrží hodně dlouho. Přesto je někteří, zcela zbytečně, vyhazují. Přinášíme vám seznam potravin, které můžete skladovat (téměř) navždy.

Kokosový olej

V našich domácnostech je kokosový olej relativně novinkou. Panenský nebo extrapanenský kokosový olej vydrží, pokud je správně skladován. Jeho jedinečná chuť s pomalým tuhnutím je skvělý na veganské dobroty. To může být dalším důvodem, proč si kokosový olej pořídit.

Je bílá rýže lepší než hnědá?

Rýže je něco, co by měl mít ve své spíži každý. Tento všestranný sacharid se dá kombinovat téměř se vším. Od omáček až po zimní saláty. Navíc pomáhá udržet vaši štíhlou linii. Ať už máte doma bílou, jasmínovou nebo basmati rýži, pokud je správně hermeticky uzavřena, vydrží mnoho let.

Nevyhazujte fazole

Sušené fazole jsou dehydrované, což znamená, že je můžete mít doma nekonečně dlouho oproti konzervě. Sice trvá delší dobu jejich příprava, musí být dlouho namočené, ale na jejich chuti to nic nemění.

Jak dlouho vydrží sůl?

Ačkoliv je sůl minerál, můžeme ji mít doma velmi dlouho. Její kvalita se možná trochu zhorší, ale jedlá je stále.

Vychutnejte si kávu

Vypražená granulovaná káva je zbavená vlhkosti, proto vám vydrží nekonečně dlouho. To je skvělá zpráva pro milovníky kofeinu.

Ocet také vydrží

Máte ve spíži lahev octa rok nebo i déle. Vůbec nevadí, ocet můžete použít i po velmi dlouhé době.

Nejste si jisti u medu?

Med v průběhu času měn svou konzistenci, začne krystalizovat. To však nic nemění na jeho chuti nebo léčivých účincích.

Sójová omáčka se nezkazí

Milujete čínské jídlo? Sójová omáčka se bez ní neobejde a v lednici vám neotevřená vydrží 2 – 3 roky.

Cukr si vše zachová

Že byste ho neměli jíst, jistě víte, ale…… s ním je život sladší. Jistě se snažíte cukr omezit, proto vám doma vydrží dlouho. Naštěstí to nevadí. Cukr se nijak nemění, jen ho mějte uzavřený v nepropustném obalu.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button