Rady a tipy

Jak jednoduše a dokonale vyčistit troubu bez chemie?

Jak často si doma důkladně čistíte troubu? Upřímně řečeno většina lidí to dělá tak jednou nebo dvakrát ročně za pomocí funkce samočištění trouby. Ale pokaždé, když třeba pečete a i když troubu a zbytky jídla setřete hadříkem, nestačí to.

Nikdo nechce používat nešetrné chemické čističe, protože to nechutně páchne a už vůbec není příznivá pro naše zdraví. Naštěstí existuje mnoho tipů a triků pro snadné a přirozené čištění trouby. V tomto videu vám bude demonstrováno jednoduché čištění a to pouze za pomoci jedlé sody a vody.

Jak na to?

Proč jedlá soda? Je velmi univerzální a lze ji použít jako přírodní a účinný čistič a má v domácnosti mnoho využití. Po smíchání s trochou vody může být jedlá soda přeměněna v jakousi non-abrazivní směs nebo pastu, která umí pohltit částečky prachu i mastnotu a oleje. Je to ideální pro drhnutí trouby. Sledujte video a uvidíte, jak je snadné čistit troubu.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Jeden komentář

  1. Stačí po každém pečení,při umývání nádobí troubu omýt,otřít hadříkem,nebo houbičkou a nikdy nebudeme potřebovat řešit speciální čištění!!!!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button