Recepty

Punč s alkoholem i bez něj na zahřátí

Ingredience na nealkoholický punč

  • 2 pomeranče
  • 8 celých hřebíčků
  • 1,5 litru jablečného džusu
  • 1 celá skořice
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 4 lžíce medu
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 500 ml ananasového džusu

Ingredience na alkoholický punč

  • 2 pomeranče
  • 8 celých hřebíčků
  • 0,75 litru bílého vína
  • 1 celá skořice
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 4 lžíce medu
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 litr ananasového džusu
  • 130 ml rumu

Postup

Krok 1

Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 180°. Oloupeme si pomeranče, do kterých nabodáme hřebíčky a dáme péct do trouby.

Krok 2

Mezi tím si ve velkém hrnci smícháme jablečný džus (bílé víno) a skořici. Přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a provaříme ještě cca 5 minut. Poté odstavíme z plotýnky a vmícháme muškátový oříšek, med, citronovou šťávu a ananasový džus (rum).

Krok 3

A máme hotovo. Servírujeme s kousky pečeného pomeranče a hřebíčkem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button