Recepty

Rychlé pečené zelné kroužky s česnekem

Chuť doplňuje česnek, který s opečenými lístky zelí tvoří opravdu nevšední a chutnou kombinaci.

Ingredience

  • 1 hlávka zelí
  • 1,5 lžíce olivového oleje
  • 2 až 3 stroužky česneku, podrcené
  • sůl
  • čerstvě namletý černý pepř
  • olivový olej na vymazání

Postup

Krok 1

Předehřejte troubu na 200 °C a vymažte plech olivovým olejem. Očistěte zelí a nakrájejte ho příčně na kolečka přibližně 2,5 cm tlustá.

IMG_8102

Krok 2

Obě strany potřete česnekem.

IMG_8106

Krok 3

Obě strany pomocí mašlovačky potřete olivovým olejem.

IMG_8107

Krok 4

Nakonec posolte a opepřete.

IMG_8109

Krok 5

Pečte 30 minut z jedné strany, poté otočte a pečte dalších 30 minut z druhé, dokud okraje nezačnou hnědnout.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button