Recepty

Italská bruschetta s čerstvou zeleninou

Bruschetta, ventricina, fettunta… ačkoliv se v různých provinciích nazývá různými jmény, domov má stejný a tím je Itálie. Tento lahodný opečený chléb s bazalkou, rajčaty a olivovým olejem je známý již od 15 století a za tu dobu se nestalo, že by někdy snad ztratil na oblibě. Bruschettu běžně nalezneme mezi předkrmy v každé dobré restauraci, ale pro potěšení z ní nemusí chodit až tam. S dobrým receptem ji zvládnete hravě i u vás doma a my věříme, že dnešní recept tím pravým je. Přejeme vám dobrou chuť!

Ingredience:

  • 1 bageta
  • středně velká rajčata – 4ks
  • zelená paprika – 1ks
  • ředkev – 6ks
  • česnek – 3 stroužky
  • šalotka – 1ks
  • hrstka petržele
  • olivový olej – 3 lžíce
  • balsamico – 2 polévkové lžíce
  • sůl a pepř podle chuti
  • parmezán – 1 polévková lžíce

A jak na to?

  1. Nejprve smícháme 2 lžíce olivového oleje a nakrájené stroužky česneku. Zároveň nakrájíme bagetu na kolečka a ty pak můžeme či nemusíme rozdělit na další poloviny.
  2. Kousky bagety namažeme naším česnekovým máslem a umístíme je na plech. Pečeme při 180°C a to po dobu 8-10 minut.
  3. Zatímco se nám opékají bagety můžeme vzít salátovou mísu a nakrájet nadrobno čerstvou zeleninu. K té pak do mísy přidáme zbytek česneku a olivového oleje a přidáme trochu soli s pepřem a balsamico.
  4. Jakmile jsou bagetky hotové, vytáhneme je z trouby a za tepla na ně klademe zeleninu. Nezapomeneme znovu trochu okořenit a ozdobit parmezánem.
  5. Můžeme konzumovat!

 

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button