Recepty
		
	
	
Punč s alkoholem i bez něj na zahřátí

Ingredience na nealkoholický punč
- 2 pomeranče
 - 8 celých hřebíčků
 - 1,5 litru jablečného džusu
 - 1 celá skořice
 - 1/4 lžičky muškátového oříšku
 - 4 lžíce medu
 - 3 lžíce citronové šťávy
 - 500 ml ananasového džusu
 
Ingredience na alkoholický punč
- 2 pomeranče
 - 8 celých hřebíčků
 - 0,75 litru bílého vína
 - 1 celá skořice
 - 1/4 lžičky muškátového oříšku
 - 4 lžíce medu
 - 3 lžíce citronové šťávy
 - 1 litr ananasového džusu
 - 130 ml rumu
 
Postup
Krok 1
Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 180°. Oloupeme si pomeranče, do kterých nabodáme hřebíčky a dáme péct do trouby.
Krok 2
Mezi tím si ve velkém hrnci smícháme jablečný džus (bílé víno) a skořici. Přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a provaříme ještě cca 5 minut. Poté odstavíme z plotýnky a vmícháme muškátový oříšek, med, citronovou šťávu a ananasový džus (rum).
Krok 3
A máme hotovo. Servírujeme s kousky pečeného pomeranče a hřebíčkem.
					








