Ideální do sychravých dnů a na zahnání depresivních myšlenek. Můžete použít jakoukoli čokoládu máte rádi, ovšem originál je z čokolády hořké.
Ingredience
- 1 1/2 hrnku plnotučného mléka
- 1/2 hrnku smetany
- 2 lžičky moučkového cukru
- 1/2 lžičky instantní kávy (volitelné)
- 230 g hořké čokolády (aspoň 72%), nakrájené na kousky
- šlehačku k ozdobení
Postup
Krok 1
V hrnci nad mírným ohněm rozmíchejte smetanu, mléko, cukr a instantní kávu a míchejte, dokud se neobjeví malé bublinky u okrajů. Směs nesmí vařit.
Krok 2
Sundejte z plotny a přidejte na kousky nakrájenou čokoládu a nechte zcela rozpustit za občasného promíchání. Servírujte teplé se lžící šlehačky.