Napadov.cz

Oloupání česneku? Jde to jednoduše a snadno!

Loupání česneku nepatří mezi ty úplně nejoblíbenější činnosti. Česnek však k přípravě nejrůznějších jídel v kuchyni používáte poměrně často, takže se tomuto procesu nevyhnete. Využíváte jej nejen pro maso, pečené brambory nebo třeba pro různé zálivky. Česnek má spoustu skvělých účinků, neochutí jen jídlo, ale je také antibakteriální, považuje se za přírodní antibiotikum. Jak jej jednoduše a snadno oloupat?

Experiment, který se vyplatil

Česnek potřebujete při vaření takřka denně a tak víte, že oloupat jej může být pracné. Lidé, kteří neradi loupají česnek, se snaží přijít na nejrůznější metody, jak snadno a bez větší práce česnek skvěle oloupat. A zdá se, že se jim to daří. Vyzkoušejte i vy tyto rady a možná budete navždy loupat česnek jinak.

Za všechny můžeme zmínit jednoduchý trik, kdy jednotlivé stroužky česneku dáte do zavařovací sklenice nebo misky. Pečlivě uzavřete a několikrát silně zatřesete. Třením jednotlivých stroužků o sebe se česnek sám oloupe. Jakmile máte hotovo, stačí jen vytáhnout oloupané stroužky a vše, co vám zůstalo navíc, vysypte do koše.

V následujícím videu najdete spoustu triků a rad, které při loupání česneku mohou být nápomocni. Chcete znát i další rady a tipy? Tak si pusťte inspirativní video!

Zdroj

Přidat komentář

Spolupracujeme