Recepty
Netradiční Boston cream pie
Ingredience
Těsto
- 1 balíček mixu na vanilkové těsto (+ vše, co je na něj potřeba)
Krémová náplň
- 1 hrnek cukru
- 1/2 + 2 hrnku kukuřičného škrobu
- 1 lžička soli
- 3 hrnky plnotučného mléka
- 9 žloutků
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 hrnek vyšlehané smetany
Čokoládová ganache
- 2 hrnky mléčné čokolády na kousky
- 3/4 hrnku 40% smetany
Postup
Korpus
- Dle návodu upečte vanilkový korpus.
- Nechte úplně vychladnout a nakrájejte na menší kostičky.
Krémová náplň
- Oddělte žloutky od bílků a uložte je do misky.
- Mezitím v malém rendlíku rozmíchejte cukr, kukuřičný škrob, sůl a mléko. Míchejte dokud směs nezačne houstnout, to obvykle zabere okolo 5 – 7 minut. Poté malou část nalijte ke žloutkům, promíchejte a vzniklou směs nalijte zpět do rendlíku.
- Vařte další minutku.
- Poté sundejte z plotny a přidejte vanilkový extrakt. Směs přelijte do misky a dejte na 2 až 3 hodiny chladit do lednice.
- Po vychlazení opatrně vmíchejte vyšlehanou smetanu a vraťte do lednice.
Čokoládová ganache
- Smetanu a čokoládu dejte do jedné misky a nechte rozehřát v mikrovlnce.
- Promíchejte a nechce vychladnout.
Kompletace finálního zákusku
- Vyberte formu, či mísu, do které budete zákusek skládat. Je potřeba, aby byla vyšší.
- Třetinu kostek z nakrájeného těsta umístěte na dno mísy.
- Třetinu krému nalijte na kousky těsta.
- Třetinu čokoládové ganache opatrně nalijte na vrstvu krému.
- Opakujte, dokud nebudete mít všechny části zákusku ve vrstvách.
- Dejte do lednice aspoň na hodinu před podáváním.