Dezerty
Nejlepší recept na klasický cheesecake
Domácí jídla jsou skvělá, že? Ale přesto dává většina z nás přednost kupovaným dezertům před těmi podomácku vyrobenými…proč? Protože sázíme na jistotu, nemáme totiž možnost nic potencionálně pokazit a myslíme si, že kupované dobroty budou lepší. To se ale mýlíte – a my se vám to dnes tímto receptem pokusíme dokázat! Máme pro vás nápad na naprosto lahodný a nadýchaný klasický cheesecake, který hravě zvládnete. Zaručujeme vám, že kromě chuťových pohárků vám za takovou dobrotu poděkuje i vaše sebevědomí. Přejeme vám dobrou chuť!
Ingredience:
- 300g sušenek
- 150g másla
- 500g mascarpone
- 200ml smetany s 35% tuku
- 5 lžic cukru
- 20g želatinového prášku
A jak na to?
- Nejprve necháme nabobtnat želatinu ve 100 mililitrech studené vody a to asi po dobu jedné hodiny.
- V mixéru necháme rozdrtit sušenky a poté k nim přidáme rozpuštěné máslo. Vše řádně promícháme.
- Sušenkovou drť navrstvíme do hlubší koláčové formy a necháme ji odpočinout v lednici, než připravíme náplň.
- Na mírném ohni povaříme želatinu, dáváme ale pozor, aby nepřišla k varu!
- Smícháme smetanu, cukr a mascarpone a za stálého míchání vytvoříme celistvou směs. Zkombinujeme ji s želatinou a opět promícháme.
- Hotovou směs naneseme na sušenkovou drť a pomocí metly se snažíme o co nejhladší povrch. Cheesecake poté necháme vychladit po dobu čtyř hodin v lednici.
- Můžeme mlsat!