Jednoduchá a nádherně vypadající cibule s ostrým dresingem
Ingredience
Na cibuli
- velká cibule
- 1 šálek hladké mouky
- 1 1/2 lžičky červené papriky
- 1 1/2 lžičky kajenského pepře
- 1 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky oregana
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 2 vejce
- šálek plnotučného mléka
- olej na smažení
Na dresing
- 150 g zakysané smetany
- čerstvé bylinky (pažitka, tymián, bazalka)
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř
Postup
Krok 1
U tohoto receptu je asi nejdůležitější správně naříznout cibuli. Uřízneme asi 1-2 centimetry z vrchní části cibule. Poté opatrně oloupeme. Loupeme tak, abychom neporušili spodní část cibule, ta ji totiž drží pohromadě. Aby cibule vytvořila kvetoucí vzhled, nařízneme ji na 16 dílku, ale pozor! Kořen musí zůstat neporušen, aby se nám cibule nerozpadla.
Krok 2
Nyní si v jedné misce rozšleháme vejce s mlékem a v druhé misce ostatní sypké suroviny.
Krok 3
Nakrájenou cibuli si vložíme do misky se sypkou směsí. Cibuli důkladně obalíme. Vyjmeme a namočíme do směsi vejce a mléka. Tento krok opakujeme ještě 1-2 krát. Pokud máme obaleno, dáme si cibuli do mrazáku, alespoň na hodinku, aby se nám potom lépe smažilo.
Krok 4
Zatímco je cibule v mrazáku, připravíme si dresing. Je to vlastně velice snadné, do zakysané smetany zamícháme námi zvolené čerstvě nasekané bylinky a koření.
Krok 5
A nyní ke smažení. Smažíme buď ve friťáku nebo v hrnci s vroucím olejem. Důležité je, aby byla celá cibule ponořena v oleji. Smažíme cca 3 minuty z obou stran. Po vyjmutí z oleje necháme okapat na papírové utěrce.
Krok 6
Pokud chcete být důslední a mít kvetoucí cibuli ve stejné podobě jako na obrázku, vyřízněte jí tedy střed, do kterého položíte mističku s dresingem.