Ingredience
Marináda
- 2 hrnky rozmačkaných ostružin
- 1 hrnek olivového oleje
- 1/2 hrnek balsamika
- trochu ostré omáčky dle vašeho výběru
- 2 lžíce krupicového cukru
- 2 lžíce steakového koření
- 6 vykostěných kuřecích prsou
Poleva
- 1/2 hrnku ledové vody
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1/2 hrnku krupicového cukru
- 1/4 hrnku balsamika
- 1 hrnek ostružin
Postup
- Rozmačkané ostružiny dejte do uzavíratelného sáčku společně s olivovým olejem, 1/2 hrnku balsamika, ostré omáčky, 2 lžícemi cukru a steakového koření. Přidejte kuřecí prsa a pořádně vše protřepejte.
- Dejte do lednice aspoň na 4 hodiny a jednou za čas sáček otočte,aby se marináda rovnoměrně rozprostřela.
- Rozehřejte gril a položte na něj jednotlivá kuřecí prsa.
- Mezitím si připravte polevu – v menším rendlíku smíchejte ledovou vodu a kukuřičný škrob. Poté přidejte cukr, balsamiko a ostružiny. Vše zamíchejte a ostružiny postupně rozmačkejte. Za stálého míchání vařte přibližně 4 minuty do zhoustnutí.
- Kuře grilujte 3 až 5 minut z jedné strany, poté jej obraťte a pečte další 2 až 4 minuty.
- Servírujte ihned s lžící horké ostružinové polevy. Skvěle se hodí ke grilované kukuřici nebo rozmačkaným bramborám.