Domácí zmrzlina – ze dvou ingrediencí a bez zmrzlinového stroje
Čokoládová, banánová, jahodová, vanilková a mnohé další. Zmrzlina u vás zkrátka hraje prim? A co takhle nechodit si pro n do obchodu, ale vyrobit si jí doma? Nemusíte si kvůli tomu kupovat drahý přístroj na zmrzlinu. Zvládnete to bez něj!
Jen dvě přísady
Základní směs na zmrzlinu si připravíte jen s pomocí dvou přísad. K nim pak podle chuti můžete přidávat ovoce, čokoládu, nebo zmrzlinu nechat jen tak a přidat do zmrzlinového poháru, kde bude jak ovoce, tak čokoláda. Výroba vám zabere pár minut, recept je jednoduchý, rychlý a velmi chutný. Jak si vyrobit jednoduchou zmrzlinu?
Co budete potřebovat:
- 1 plechovka (cca 400 ml) studeného sladkého kondenzovaného mléka
- 2 šálky (450 ml) studené šlehačky
Jak postupovat:
V mixéru ušlehejte šlehačku, dokud nebude dostatečně tuhá, přidejte kondenzované mléko a opět velmi dobře promíchejte. Dopředu neslaďte! Kondenzované mléko je dostatečně sladké, proto raději směs po ušlehání vyzkoušejte. Je-li směs pro vás málo sladká, můžete přidat cukr. Přemístěte do skleniček nebo velké mísy a dejte do mrazáku, kde nechejte směs asi šest hodin mrazit. Nyní už stačí přidat šlehačku, ovoce nebo čokoládu a pochutnat si!