Rady a tipyRecepty

Domácí zmrzlina – ze dvou ingrediencí a bez zmrzlinového stroje

Čokoládová, banánová, jahodová, vanilková a mnohé další. Zmrzlina u vás zkrátka hraje prim? A co takhle nechodit si pro n do obchodu, ale vyrobit si jí doma? Nemusíte si kvůli tomu kupovat drahý přístroj na zmrzlinu. Zvládnete to bez něj!

Jen dvě přísady

Základní směs na zmrzlinu si připravíte jen s pomocí dvou přísad. K nim pak podle chuti můžete přidávat ovoce, čokoládu, nebo zmrzlinu nechat jen tak a přidat do zmrzlinového poháru, kde bude jak ovoce, tak čokoláda. Výroba vám zabere pár minut, recept je jednoduchý, rychlý a velmi chutný. Jak si vyrobit jednoduchou zmrzlinu?

Co budete potřebovat:

  • 1 plechovka (cca 400 ml) studeného sladkého kondenzovaného mléka
  • 2 šálky (450 ml) studené šlehačky

Jak postupovat:

V mixéru ušlehejte šlehačku, dokud nebude dostatečně tuhá, přidejte kondenzované mléko a opět velmi dobře promíchejte. Dopředu neslaďte! Kondenzované mléko je dostatečně sladké, proto raději směs po ušlehání vyzkoušejte. Je-li směs pro vás málo sladká, můžete přidat cukr. Přemístěte do skleniček nebo velké mísy a dejte do mrazáku, kde nechejte směs asi šest hodin mrazit. Nyní už stačí přidat šlehačku, ovoce nebo čokoládu a pochutnat si!

Zdroj

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button