Rady a tipy

Domácí smetanová ruská zmrzlina

Není třeba se bát užití syrových vajíček z důvodu salmonely – stačí vajíčko před rozklepnutím důkladně omýt horkou vodou, salmonela se drží na skořápkách, ne ve vajíčku.

Ingredience

  • 2 kelímky smetany ke šlehání
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 3 vejce
  • 2 ks dortových oplatek (bez příchuti)
  • nějakou nádobu na zamrazení

Postup

  1. Rozklepneme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků.
  2. Vyšleháme zvlášť smetanu v jedné misce, v druhé bílky a ve třetí žloutky s cukrem.
  3. Vše smícháme.
  4. Na dno nádoby dáme oplatek, na ni natřeme hotovou směs.
  5. Dáme do mrazáku na 30 minut, poté vyndáme a promícháme. Opakujeme ještě dvakrát, hmota se při zmražování separuje, tak je potřeba ji promíchávat.
  6. Zmrazenou směs přiklopíme druhým oplatkem a necháme v mrazáku pořádně zatuhnout minimálně do druhého dne

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button