Rady a tipy
Domácí smetanová ruská zmrzlina
Není třeba se bát užití syrových vajíček z důvodu salmonely – stačí vajíčko před rozklepnutím důkladně omýt horkou vodou, salmonela se drží na skořápkách, ne ve vajíčku.
Ingredience
- 2 kelímky smetany ke šlehání
- 3 lžíce cukru moučka
- 1 sáček vanilkového cukru
- 3 vejce
- 2 ks dortových oplatek (bez příchuti)
- nějakou nádobu na zamrazení
Postup
- Rozklepneme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků.
- Vyšleháme zvlášť smetanu v jedné misce, v druhé bílky a ve třetí žloutky s cukrem.
- Vše smícháme.
- Na dno nádoby dáme oplatek, na ni natřeme hotovou směs.
- Dáme do mrazáku na 30 minut, poté vyndáme a promícháme. Opakujeme ještě dvakrát, hmota se při zmražování separuje, tak je potřeba ji promíchávat.
- Zmrazenou směs přiklopíme druhým oplatkem a necháme v mrazáku pořádně zatuhnout minimálně do druhého dne