Dejte si výbornou bezvaječnou omeletu
Budeme potřebovat:
- 100g tofu natural
- 5 Pl vody
- 1 větší Pl (12g) pšeničné bílkoviny
- 2 Pl (7g) lahůdkového droždí
- 1/3 čl kurkumy
- 1/2 čl cibulového prášku
- 1/3 černé soli
A jak na to?
ofu dáme do misky, přidáme vodu a důkladně umixujeme tyčovým mixérem. Všechny ostatní suché ingredience promícháme dohromady a přimícháme k tofu.
Pánev s nepřilnavým povrchem lehce vytřeme olejem a roztopíme ji. Pomocí stěrky všechnu směs vyklopíme do pánve a rozetřeme na 3-4mm vrstvu. Buďte trpělivý. Zpočátku se vám bude těsto odlepovat od pánve a budou se dělat díky. Vy ale nepřestávejte a pořád roztírejte, dokud nebudete mít všechno těsto rozetřené do celistvé omelety. Jakmile se totiž začne ze spod těsto zapékat, půjde vršek lépe roztírat.
Nechte omeletu na slabším plamenu dobře propéct, dokud nebude povrch suchý. Pak ji otočte pomocí obracečky a ještě chvíli opékejte z druhé strany. Měla by být pěkně zlatavá.
V průběhu pečení si připravte vedle náplň. Jak už jsem říkala, výborně se hodí třeba dušený špenát nebo orestované žampiony.
Hotovou omeletku už jen přendejte na talíř, na polovinu nandejte náplň a překlopte. Podávejte ihned teplé.