Nezařazené

Božské špagety Carbonara od italského šéfkuchaře

Ingredience:

  • špagety (1 balík)
  • 250 ml smetany s nejvyšším obsahem tuku
  • 4 žloutky
  • slaninu s velkým podílem masa
  • parmazán
  • pepř, sůl

A jak na to?

  1. V hrnci si nejprve dáme ohřát vodu na špagety. Mezitím si připravíme suroviny. Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky odložíme do chladničky (bílky se nikdy neztratí!)
  2. Parmezán si nastrouháme na struhadle najemno a nešetříme jím. Uložíme ho do velké misky.
  3. Slaninu si nakrájíme na menší kousky a poté ji osmažíme na pánvi.
  4. Nyní nastává k tomu kouzlu. Do pánve k slanině přilijeme smetanu a necháme zahřát na malém ohni. Smetana nesmí vřít. K parmezánu přilijeme 4 žloutky a smícháme na kaši. Pokud je kaše příliš hustá, můžeme ještě přidat žloutek. Následně přilijeme pár lžic vody ze špaget a mícháme dokud nám nevznikne řidší hmota. Osolíme ji a opepříme.
  5. Za stálého míchání tuto hmotu přilijeme ke smetaně se slaninou a celé to necháme ještě ohřát. Uvařené špagety si dáme do velké misky a zalijeme je omáčkou, zamícháme a podáváme. Na vrch ještě můžete nastrouhat parmazán a ozdobíme bazalkou.
  6. Nechte si chutnat!

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button