NezařazenéRecepty

Rychlá a hustá houbová polévka

Budeme potřebovat:

  • 500ml rostlinného bujónu
  • 400g hub
  • 2 velké cibule
  • 1 mrkev
  • 1 stopka celeru
  • 3 stroužky česneku
  • 5 větviček tymiánu
  • 250ml bílého vína
  • 3/4 šálku smetany
  • 4 pažitkové listy
  • olivový olej
  • sůl a pepř

A jak na to?

  1. Nejprve oloupeme cibuli a tu pak nakrájíme na menší kroužky. Cibulové kroužky smažíme na olivovém oleji při středním ohřevu po dobu 25-30 minut.
  2. Oloupeme česnek, mrkev a celer. Zeleninu nakrájíme a stejně tak i houby. Trochu hub ponecháme ale stranou.
  3. V hrnci se silným dnem začneme smažit nejprve nakrájenou zeleninu a nakonec přidáme i houby. Pět minut směs nepřetržitě mícháme, dokud není vše krásně měkké.
  4. Do hrnce nalijeme víno, přidáme tymián a přivedeme směs do varu. Povaříme pět minut, pak přidáme zeleninový vývar a smaženou cibulku a pokračujeme ve vaření.
  5. Vypneme sporák, polévku odstavíme ze zdroje tepla a dáme ji do mixéru. Polévku pak znovu dáme na zdroj tepla a ještě deset minut povaříme.
  6. Podáváme s malými kousky hub a pažitkou.
  7. Dobrou chuť!

 

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button