Recepty
Nejlepší recept na vaječnou pomazánku
Velikonocům bezesporu vládnou vajíčka a čokoláda. Co ale s vejci po Velikonocích, když jich jako každým rokem zbude tak mnoho? Nápadov pro vás má jeden návrh: zkuste naši vaječnou pomazánku! Vajíčková pomazánka je chutnou snídani a svačinkou a se správným receptem si na ní pochutná opravdu každý! Jdete do ní?
Budeme potřebovat:
- čerstvou pažitku
- 1 cibuli
- sůl a pepř
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce majonézy
- vejce natvrdo (4-5)
- několik lžic másla
A jak na něj?
- Vajíčka oloupeme a pomocí vidličky anebo jiných kuchyňských nástrojů je rozmačkáme.
- Vaječnou směs smícháme s trochou másla, přidáme majonézu a nadrobno nakrájenou cibulku.
- Dochucujeme hořčicí solí a pepřem podle naší chuti.
- Nakonec přidáme pažitku a podáváme nejlépe s čerstvým pečivem a máslem.
- Dobrou chuť!