Recepty

Recept na zdravou květákovou pizzu bez mouky

Ingredience

  • 1 květák střední velikosti
  • špetka soli
  • 1/2 čajové lžičky sušené bazalky (promnuté mezi prsty)
  • 1/2 čajové lžičky oregana (promnutého mezi prsty)
  • 1/2 čajové lžičky sušeného česneku
  • špetka červeného pepře (není nutný)
  • 1/4 hrnku nastrouhaného parmezánu
  • 1/4 hrnku mozzarelly
  • 1 vejce

Postup

postup Recept na zdravou květákovou pizzu bez mouky

  1. Předehřejte troubu na 230° C. Omyjte a osušte květák, rozdělte ho na jednotlivé „mozečky“ a asi 30 sekund ho mixujte. Vzniknout by měly 2 – 3 hrnky květákového sněhu.
  2. Rozmixovaný květák dejte v míse asi na 4 minuty do mikrovlnné trouby, poté ho vysypte na čistou utěrku, nebo do cedníku a nechte vychladnout.
  3. Vyždímejte do utěrky, nebo do cedníku veškerou přebytečnou vodu z květáku, aby hmota nebyla sypká, ale byla jednotná jako těsto.
  4. Květák dejte do mísy a přidejte k němu parmezán, mozzarellu, špetku soli, bazalku, oregáno, sušený česnek a případně červený pepř. Vmíchejte i vejce a těsto zpracujte, nejlépe rukama.
  5. Těsto rozložte na plech pokrytý pečicím papírem. Rozvrstvěte rovnoměrně, ať není na některých místech příliš tlusté či tenké.
  6. Plech vložte do rozehřáté trouby a pečte 8 – 11 minut, dokud okraje nezačnou hnědnout. Poté vyjměte z trouby.
  7. Přidejte kolik chcete omáčky, sýru a dalších přísad na vršek pizzy. Vložte zpět do trouby a pečte dalších 5 – 7 minut, dokud není sýr rozteklý a nazlátlý.
  8. Nechte 2 minuty vychladnout, nakrájejte na kousky a nechte si chutnat!

Tip

  • Namísto mikrovlnné trouby můžete květák spařit.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button