Recepty

Zlatavé a nádherně křupavé květákové placičky

Zlatavě smažené květákové placičky s osvěžujícím dresingem.

Ingredience

  • 280 g  spařených květákových mozečků
  • 1/2 hrnku nakrájené cibule
  • 2 polévkové lžíce celozrnné mouky
  • 2 lžičky utřeného česneku (česnek utřete nebo použijte česnekovač)
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1/4 lžičky citronové kůry
  • 3/4 hrnku nastrouhaných oloupaných brambor
  • 60 g nastrouhaného sýru čedar
  • 2 velká vejce
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1/4 hrnku řeckého jogurtu (můžete použít obyčejný bílý jogurt)
  • 2 polévkové lžíce nakrájené jarní cibulky
  • 2 polévkové lžíce majonézy
  • 2 lžičky citronové šťávy

Postup

  1. Květák uvařte. Slijte a dejte do mísy. Rozmačkejte šťouchadlem na brambory.
  2. Vmíchejte cibuli, mouku, česnek, sůl, pepř, citronovou kůru, brambory, čedar a vejce.
  3. Rozpalte velkou pánev, přidejte olej. Smažte takové množství těsta, aby vám vyšlo na 8 placek. Smažte vždy 4 minuty na každé straně.
  4. V misce smíchejte špetku soli, jogurt, cibulku, majonézu a citronovou šťávu. Vznikne tak dresing.
  5. Podávejte horké placky polité dresingem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button