Recepty
Lilek zdravě a chutně
Lilek je zdravá a chutná zelenina, která si ve vašem jídelníčku jistě zaslouží speciální místo – je totiž plná vitamínů a minerálů potřebných pro naše tělo. Existuje mnoho důvodů, jak si s lilkem poradit – někteří lidé nedají dopustit na grilovaný lilek, jiní ho mají rádi v různých kombinacích s jinou zeleninou. My vám ale dnes představíme tak jednoduchý a přitom chutný recept, že se budete až podivovat. Tak tedy s chutí do toho!
Budeme potřebovat:
- 3-4 středně velké lilky
- 4 rajčata
- 150g tvrdého sýra
- 3-4 stroužky česneku
- Sůl a pepř podle chuti
A jak na to?
- Nejprve lilky umyjte a nakrájejte je na centimetrové plátky.
- Posypte plátky solí a nechte je v cedníku nějakou dobu okapat, aby se předešlo hořké chuti.
- Opláchněte plátky studenou vodou a vysušte papírovými utěrkami.
- Nakrájejte rajčata na libovolně tlustá kolečka.
- Poté nasekejte anebo vylisujte česnekové stroužky.
- Nastrouhejte tvrdý sýr pomocí struhadla,
- Pokládejte na vymazaný plech střídavě lilkové a rajčatové plátky. Posypte česnekem a sypaným sýrem a nezapomeňte také na koření!
- Pečeme 30-35 minut při teplotě 180° C!
- Dobrou chuť!