Rady a tipyZdraví

Zbavte se druhé brady!

Zdravé stravování a vyvážený pohyb jsou způsoby, jak své tělo udržet mladé i ve vyšším věku. S přibývajícím věkem bychom se o své tělo měli starat čím dál tím více a to platí i o našich obličejových svalech, které mají tendenci stářím ztrácet svou pevnost. I s tím se dá ale bojovat a druhé bradě můžete předejít nebo se jí zbavit pomocí pár jednoduchých cviků. My jsme pro vás dnes sestavily ty nejúčinnější z nich.

Zahřejte svaly

Stejně jako před každým tréningem, nejdříve musíte zahřát vaše svaly – v tomto případě ty obličejové. Přesouvejte svou čelist dopředu a dozadu, doprava a pak doleva a všechny pohyby provádějte pomalu a plynule. Cvičení opakujte 8-10x.

Lopatka

Otevřete ústa a zajeďte vtáhněte dolní ret nad své dolní zuby – jako byste museli dolní čelistí nabírat vodu. Jestliže máte vytvořenou „lopatku“ můžete přejít k druhé části cviku – rychle zavřete pusu a pevně semkněte rty k sobě. Opakujte 5-7x.

Dotkněte se nosu

Abyste se zbavili druhé brady, musíte posílit i hyodní svaly. Vyplázněte jazyk jak jen to je možná a zkuste se dotknout nosu. Celou době mějte vaše rty uvolněné. Opakujte 5x.

Polibek pro žirafu

Představte si, že chcete políbit žirafu anebo někoho hodně vysokého! Zvedněte hlavu nahoru a mírně předsuňte vaši dolní čelist a zformujte vaši rty k polibku. Pokud cvik provádíte správně, měli byste cítit mírné napětí vašich svalů. Cvik opakujte 5x.

Úsměv

Zatněte vaše zuby a snažte se o co nejvíce široký úsměv. Poté zkuste tlačit jazykem na horní patro a postupně stupňujte sílu tlaku. Pokud cítíte silné napětí obličejových svalů, pak provádíte vše správně! Cvik opakujte 5x – 8x!

 

 

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button