Nejlepší čokoládové dobroty, které si uděláte doma
Čokoláda je hodně univerzální a může být využita mnoha způsoby. Díky tomu tu máme nekonečné možnosti v přípravě jídel právě z čokolády.
Nachystali jsme pár receptů, ve kterých je spousta čokolády. Rozdělit je můžeme do tří kategorií – bílá, hořká a mléčná. Takže opravdu každý z vás si tu najde tu svou a může objevit svůj nejoblíbenější dezert.
Bílá čokoláda
Cheesecake cookies s malinami a bílou čokoládou
Ingredience
- 115g smetanového sýra – měkkého
- 1/2 šálku másla – měkkého
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1/2 šálku hnědého cukru
- 2 vejce
- 60g malinového mixu
- 3/4 šálku hladké mouky s přidanou jedlou sodou
- 1 a půl šálku ,,chipsů“ bílé čokolády
Jak na to?
Ve velké míse smíchejte sýr, máslo, olej a hnědý cukr a míchejte dokud se nespojí. Přidejte obě vejce a poté mouku s jedlou sodou a malinový mix do muffinů. Nakonec přidejte čokoládu, vytvořte cookies.
Troubu si předehřejte na 250 stupňů a pečte 10-12 minut, dokud nejsou sušenky zlatavě hnědé.
Hořká čokoláda
Čokoládové kostičky
Ingredience
- 250 gramů hořká čokoláda
- 250 gramů neslazené kondenzované mléko
- 100 gramů mandle
Mandle spaříme, oloupeme a na jemno je nasekáme. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni, pak do ní přimícháme kondenzované mléko a vyšleháme hladkou hmotu, do které ještě přimícháme polovinu nasekaných mandlí. Hmotu rozetřeme na alobal, rozložený na pečicím plechu, povrch posypeme zbylými nasekanými mandlemi a dáme do chladu ztuhnout. Po ztuhnutí ji rozkrájíme na kostky, které můžeme před servírováním dozdobit třeba tuhou šlehačkou.
Mléčná čokoláda
Vídeňská čokoláda
Ingredience
- Vejce 3 ks
- Vanilkový cukr 1 balíček
- Moučkový cukr 3 lžíce
- Vanilková tresť lžička
- Citronová tresť lžička
- Tuk
- (Iva, Lukana) 1 kostka
- Kakao 50 g
- Čokoláda – mléčná 50 g
- Papírové košíčky
Postup
V robotu s metlami šleháme na nejvyšší rychlost celá vejce, vanilkový cukr a tresti. Šleháme do pěny. Použijeme nejhustší metlu.
V kastrolku rozpustíme tuk, kakao a čokolády, které předem rozlámeme na menší kousky. Nevaříme! Necháme zchladnout.
Do šlehače s našlehanými vejci a cukrem pomalu vmícháváme studený, ale tekutý tuk s kakaem a čokoládou. Dobře robotem rozšleháme na jemnou hladkou hmotu.
Pomocí sáčku s malou hubičkou stříkáme přímo do papírových košíčků. (Do hotové hmoty můžeme přidat mleté mandle, oříšky, jemný kokos nebo malinko kandovaného ovoce.