Co takhle dát si čokoládové víno?
Odborníci tvrdí, že čokoláda a červené víno jsou nejen dobré pro naše tělo, ale dokonce bychom je měli vyhledávat a pravidelně zařazovat v menším množstvím do našeho jídelníčku. Čokoláda, hlavně ta tmavá totiž obsahuje velké množství hořčíku a některých vitamínů. Červené víno zase výrazně posiluje naše zdraví – radí se dát si každá večer 2dl vína. My jsme našli způsob, jak dát tyto dvě lahodné a zdraví prospěšné věci dohromady. Čokoládové víno. Říkáte, že jste o něm ještě neslyšeli? Ano, je to novinka a velice oblíbená! Čokoládové víno je totiž přesně to, co vás ohřeje v studených zimních měsících a navíc báječně chutná!
Budeme potřebovat:
- 1/2 šálku mléka
- 1 šálek červeného vína (např. Cabernet Sauvignon)
- 1/3 šálku mleté hořké čokolády
- šlehačka nebo marshmallows pro výzdobu
A jak se tento lahodný nápoj vyrábí?
- Do hrnce s dlouho rukojetí zkombinujte mléko a čokoládu a vařte na střední teplotě sporáku
- Míchejte, dokud se čokoláda plně nerozpustí do mléka a vy nezískáte hustou a krémovou směs
- Nalijte červené víno a nechce směs ještě chvíli zahřát
- Servírujte čokoládové víno do sklenice a nechce si chutnat!
Bylo to snadné, co říkáte? Nezapomeňte ale ani na ozdobu vašeho nápoje. Šlehačka a sladké marshmallow nápoji jistě také dodají šmak! Užijte si zimní chvilky a nezapomeňte na čokoládové víno pozvat své přátele – každý totiž ocení něco teplého a zároveň sladkého!